NORMAL POCHOUTKY
Kuřecí roláda
potřebujeme: 1 kuře , 50dkg měkkého salámu nakrájeného ,1hrášek, 1sterilizovaná červená paprika,6vajec, 20dkgměkého salámu v celku, sůl, pepř, grilovací koření ,olej, potravinářskou folii, a provázek
nádivka: 20dkg salámu nakrájíme na kostičky osmahneme na oleji přidáme ,hrášek sterilizovanou papriku ,přidáme vejce necháme srazit a vychladnout
Postup:Kuře vykostíme rozklepeme na plát okořenímepoklademe nádivkou a zarolujeme zabalíme do folie převážeme provázkem a dáme do mrazáku . Druhý den rozbalíme ( nerozmrazujeme) a pečeme asi 1 hodinu když měkké tak odklopíme a necháme péct do ružova . Nakrájíme na plátky asi tři centimetry široké a podáváme s hranolky a oblohou.( mužeme polévat nivovou omáčkou) ta je jednoduchá smícháme jen šlehačku s nastrouhanou nivou a necháme zhoustnout .
Dobrou chuť,
Zapečené kuřecí řízky
Potřebujeme:4 kuřecí řízky ,30 dkg nakrájeného měkkého salámu, 20dkg sýr cihla nakrájenou na plátky , 2vejce , 3nivy, 3 šlehačky , sůl, pepř, grilovací koření,olej.
Postup:kuřecí řízky naklepeme okořeníme a obalíme ve vajíčku a opečeme do zlatova dáme do vyššího pekáčku poklademe salámem a sýrem pak nastrouháme nivu smícháme se šlehačkou a přelijeme řízky . Zapečeme 30-40minut do zlatova a podáváme s hranolky a oblohou .
Směs na topinky
Potřebujeme: 40dkg měkkého salámu ,1konzerva bambusových výhonku ,4papriky ,1porék ,1kostička vepřové šťávy ,30dkg eidamu nastrohouhaného kečup worčestr ,sojová omáčka , sůl, grilovací koření.
Postup: Vše nakrájíme na malé kousky a svaříme dohromady můžeme zahustit buď solamylem nebo trouškou nastrouhaného sýru .Navršíme na topinky potřené česnekem a posypeme sýrem.
Marináda na řízečky .
1 vejce,1velká lžíce solamilu ,1velká lžíce magi,1velká lžíce majoránky,8stroužků česneku,1 malá lžička wolčestru, 1malá lžička soli, 1/2 lžičky mletého kmínu, čtvrt lžičky pepře a trochu čili.
Postup: Naložíme do sklenice a mužeme nechat až 14 dní v lednici .
Sýrová Roláda
Potřebujeme: 30 dkg cihly sýru, 20dkg měkkého salámu ,1menší cibule 2 tavené sýry 20vejce na tvrdo, 1 malou kyselou okurku, 1/2másla horčice, sůl , pepř, petrželka.
Postup: Sýr dáme na půl hodiny do horké vody ,když je měkký dáme na vál a vyválíme placku . Naneseme nádivku a zabalíme.Dáme ztuhnout na mrazák nebo do lednice . Pak se vyndá a krájíme na plátky a podáváme s pečivem
NAKLÁDANÉ BUŘTÍKY
1/2 kila buřtíků,4cibule( i více ),4 lžíce worchestrové omáčky,4 lžíce octa,4 lžíce oleje,4 lžíce hořčice ( spíše méně), 4 lžíce kečupu ( spíše méně ),8 lžic vody ( možno více ) .
POSTUP PŘÍPRAVY : Buřtíky oloupeme,nakrájíme jak kdo chce.
NÁLEV : smícháme worchestrovou omáčku,ocet,olej,hořčici a kečup s vodou,povaříme a přidáme 1/2 lžičky chilli,sůl,pepř,papriku a trošku cukru.Nálev nalijeme na buřtíky a necháme v lednici odležet.
Plov
Ingredience:Vepřové maso(může být i jiné), cibule, zelenina, sůl, pepř, kuličkové koření,paprika sladká, kmín, rýže
Postup:Rýži propereme a na tuku orestujeme,(nemusí být,ale je to lepší). Maso z prudka osmahneme(na kostičky) přidáme cibulku a do růžova děláme,tak dáme koření.(papriku dáváme hned na začátku k masu a cibuli).Pak dáme rýži a zeleninu,vše promícháme a přidáme bud vývar,nebo vodu s masoxem.Dáme do jednoho hrnce,a přikrejeme,necháme vařit,na středním plameni.Můžeme i péct,vše dáme do pekáčku a trouba tak na 200...asi 30-45min!!
Ražniči z jednoho kastrůlku
Ingredience :Maso,vepřové,kuřecí,krůtí...nakrájíme na plátky,naklepeme a osolíme ,opepříme, kečup - sladký ,lžička kávová 1 - sladká paprika,pálivá paprika, pepř, anglická slanina - plátky ,či kostky..je to jedno....sýr - měkký,tvrdý ... je to jedno, salám - měkký tvrdý...je to jedno....cibule - na polokolečka
Jed( směs na potírá)............ kečup a papriky a pepř smícháme ve směs.
Postup: Vymažeme pekáček,zapékací misku ( olej,sádlo,máslo) na dno dáme cibuli,na to plátky masa,tak anglickou ,sýr a nakonec salám.Vše potřene jedovou směsí,pořádně!!!A znovu prokládáme,cibule maso....atd!!!Konečná vrstva musí být maso! Hlavně nezapomnět mazat jeden:o))) pustí štávu a sosík..je výýtečný.Dáme zapéct do trouby na 200 st. a asi tak 4O min.
Může se nachystat do předu !
Houbové karbanátky
Ingredience: houby - jakékoliv - 500 g, olej rostlinný - 2 lžíce, cibule kuchyňská - 2 ks,vejce - 2 ks, kmín - drcený - 1 lžička, česnek - 6 stroužků, pór - 1 ks,sojová omáčka - 1 lžíce, strouhanka - 2 lžíce,solamyl - 1 rovná lžíce (nebo trocha vařených brambor)
Návod: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme houby, sůl a kmín, vydusíme a přidáme sojovou omáčku, vejce, ještě trochu zamícháme a odstavíme. Přidáme česnek, nakrájený pórek, strouhanku, solamyl nebo prolisované brambory. Hmota musí být hustá. Zformujeme karbanátky obalíme v trojobalu a usmažíme.Dobrou chut přeje Eli
Doba přípravy: 45min.
Porce: 4
Komentáře
Přehled komentářů
500g jakékoli ryby naporcujeme, potřeme 2 stroužky česneku, posypeme rybím kořením a zakápneme citronem. Necháme přes noc odležet. Naskládáme do pekáče, vymazaným olejem, každou porci potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme strouhankou. Pečeme 20.min., při 200C. Dobrou chutˇ.
Houbový měšec
(ropusacka, 14. 4. 2010 17:28)Vepřové plaátky rozklepeme, přidáme na másle orestovanou cibuli a houby. Vmícháíme utřený česnek, sůl a pepř. Zabalíme, poprášíme grilovacím kořením a pokapeme olejem. Pečeme podlité vodou s rozmarýnem. Podáváme s pečivem a zeleninou. Dobrou chutˇ.
Severská ryba
(ropusacka, 15. 4. 2010 19:26)